Over Femke

Welkom bij Kristal Theater

Theater geeft magie aan het dagelijks leven!

– Femke Krist

Ik ben Femke

Ik ben Femke Krist en heb Kristal Theater opgericht kort nadat ik aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater afstudeerde in 2005. Ik was toen al een paar jaar afgestudeerd in de Algemene Letteren en vind het mooi om naast het zelf acteren en zingen, nieuwe, muzikale verhalen te kunnen schrijven en verzinnen. Het zelf theater kunnen creëren: samen met anderen iets nieuws laten ontstaan, is het leukste wat er is.

In 2011 startte ik met de Musicalschool in Hilversum. Inmiddels doen er ieder jaar bijna 200 leerlingen mee! Sinds seizoen 2022-2023 ben ik ook begonnen met het lesgeven aan volwassenen. Ik vind dit een enorme verrijkende toevoeging en hoop hier de komende jaren mee door te kunnen gaan. Het is echt weer samen spelen. En iedere maandagavond kom ik met een grote glimlach thuis.

Om me verder te verdiepen in de mens en maatschappij studeer ik momenteel Toegepaste Filosofie aan de Hogeschool van Utrecht. Ik wil filosofie en theater aan elkaar verbinden en zo met tekst, voorstelling & lied nog meer de maatschappij in. Wat is belangrijk en wat willen we samen creëren?

Tussen 2004 en 2009 speelde ik in diverse muziektheatervoorstellingen. In 2009 won ik de MusicalMakersbeurs van stichting Tekstpierement voor de voorstelling Weerspiegeling om daarna in opdracht van het Kleinkunstfestival de voorstelling Ja, dit is revue te schrijven. Een verhaal over het legendarische duo Snip en Snap. In 2012 volgde het script van De Postbode en de Engel, de kerstvoorstelling van de Doelen in opdracht van Oorkaan.

Sinds 2014 ben ik betrokken als regisseur en actrice bij het Herman van Veen Arts Center dat zich bevindt op het landgoed de Paltz, midden in de bossen van Soest. Daardoor ben ik ook weer zelf vaker op het podium te vinden. Het is een prachtige locatie midden in de natuur. Waar sinds kort ook de mogelijkheid bestaat om kinderfeestjes en workshops vanuit Kristal Theater te geven.

Al deze activiteiten verzorg ik niet alleen. Inmiddels is er een geweldig docententeam, dat zelf ook allemaal regelmatig op de planken te zien is, betrokken bij Kristal Theater.

Zo wordt het voor mij mogelijk voorstellingen te blijven maken en alle voorstellingen te spelen die ook dit en komend seizoen te zien zijn op diverse plekken in het land. Over de voorstellingen Benjamin de Beer en ook het Sprookje van Minder en Meer kun je meer terugvinden op deze site.

Dus kijk lekker rond en wie weet zie ik je in het theater of in een van mijn lessen!