Docenten

Onze docenten

Het team van Kristal Theater bestaat uit een groep professionele theater en dans docenten. Hieronder stellen zij zich aan u voor:

Eigenaresse Kristal Theater

Femke is als hoofddocent de drijvende kracht achter de Musicalschool. Studeerde af in de Algemene Letteren en aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Speelde zelf in diverse muziektheatervoorstellingen en schreef verschillende voorstellingen voor o.a. Het Kleinkunstfestival, Stichting Oorkaan en voor Kristal Theater zelf. Zij is als actrice, regisseur en schrijver verbonden aan het Herman van Veen Arts Center in Soest.

Femke Krist
Eigenaresse

Docent

Jolien studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting jazz/musicaldans.  Ze richtte met vijf spelers en dansers Theatergroep Monotremata op, bewegingstheater en schaduwspel, waar ze als danseres en theatermaker actief is. Naast het geven van lessen door het hele land is ze momenteel ook werkzaam als actrice bij kindertheater de Toverknol en speelt en zingt ze bij het ‘Herman van Veen Arts Center’. Daarnaast treed ze op met haar liedprogramma, waar ze haar eigen tekst en muziek voor schrijft.

Jolien Kistemaker
Docent

Docent

Annerie volgde de dansvakopleiding en de Frank Sanders Academie voor Musical theater. Als danseres, zangeres en actrice is ze betrokken bij het Herman van Veen Arts Center en ze speelt daarnaast bij kindertheater “De Toverknol. Ook was ze te zien in de muziektheatervoorstelling “Ja, dit is revue” over het legendarische duo Snip en Snap. Annerie is theatermaakster en danseres bij theatergroep “Monotremata” en won in 2013 de musical makers beurs van stichting Tekstpierement.

Annerie van Loenen
Docent

Docent

Sandra studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Na haar opleiding was zij te zien in de voorstelling ‘Wim Sonneveld’ in de rol van Joantine Sonneveld. Daarna speelde zij in o.a. ‘Soldaat van Oranje’ (hofdame Tessa) en in ‘Was Getekend; Annie M.G. Schmidt’. Komend seizoen gaat Sandra de theater in als Juf Roos, met de voorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’.

Sandra Jonkman
Docent

Docent

Nadine studeerde af aan het Brabants Conservatorium Muziektheater en Zangpedagogie. Daarnaast voltooide ze de opleiding tot bloemschikken en binden en de all-round Yoga opleiding bij Astrid van Dam. Zo divers als haar opleidingen zijn, zo zijn ook haar werkzaam- heden. Nadine is werkzaam als zangeres en zangpedagoog, actrice en danseres, zeilinstructrice en Yoga docent, begeleidt kinderen op het schoolplein, geeft workshops, beschilderd baby en yoga kleding, maakt o.a lampen van natuurlijke materialen.

Nadine Lotus
Docent

Docent

Pauline studeerde af aan De Nederlandse Musical academie.
Hier heeft zij ervaring opgedaan in dinnershows, pretpark entertainment en verschillende optredens op evenementen o.a. het Leger des Heils Gala in de Heineken Music Hall. Speelde daarna in diverse kindervoorstellingen waaronder De Kleine Zeemeermin de Musical en Paw Patrol live! Daarnaast is ze ook werkzaam als docent op diverse dansscholen.

Pauline Wittebol
Docent