Musical School

Over de lessen

Houd je van zingen, toneelspelen en dansen en het liefst allemaal tegelijk? Wil jij graag stralen op een podium en in de spotlights staan? Geef je dan nu op voor het nieuwe jaar van de Musicalschool.
Wij geven verschillende cursussen aan iedereen van 4 tot en met 16 jaar.

Elk nieuw seizoen start in september en eindigt ieder jaar met een spetterende voorstelling in het theater. Voor de kerstvakantie kijken we samen de film van de voorstelling waar we mee aan de slag gaan. Je krijgt dan het script en de muziek mee naar huis. Vanaf na de kerstvakantie repeteren we dan iedere week voor de voorstellingen. Instromen is daarom bij Kristal Theater mogelijk tot aan kerst. In mei organiseren we een décorochtend. Leerlingen kunnen dan meehelpen bij het maken van hun eigen rekwisieten en décor. De voorstellingen zijn in een weekend in juni. Iedereen die het leuk vindt mag dan komen kijken. Het voorstellingsweekend is tevens de afsluiting van elk seizoen. Proeflessen voor het nieuwe seizoen zijn weer halverwege juni te volgen of tijdens de eerste lesweek in september.

Lesrooster

Bussum – dinsdag

16.00 tot 17.00u – Musicalcursus 5-7 jr
17.00 tot 18.00u – Musicalcursus 7-9 jr
18.00 tot 19.00u – Musicalcursus 10-12 jr
19.00 tot 20.00u – 12+ groep

Hilversum – woensdag

14.15 tot 15.15 u – Kleutermusical 4 – 5 jr
15.15 tot 16.15 u – Musicalcursus 6 – 7 jr
16.15 tot 17.15 u – Musicalcursus 8 – 9 jr
17.15 tot 18.15 u – Musicalcursus 9 – 12 jr

Hilversum – donderdag

15.30 tot 16.30 u – Musicalcursus 6 – 7 jr
16.30 tot 17.30 u – Musicalcursus 8 – 9 jr
17.30 tot 18.30 u – Musicalcursus 9 – 12 jr
18.30 tot 19.30 u – Jongerenmusical v.a. 12 jr

Hilversum – vrijdag

15.30 tot 16.30u – Musicalcursus  4-6 jr
16.30 tot 17.30u – Musicalcursus 7-9 jr

Locaties

Bussum
Vondelschool
Oud Bussumerweg 22
Hilversum - woensdag/vrijdag
Fabritiusschool
Fabritiuslaan 52
Hilversum - donderdag
De Geus
Geuzenweg 84

Tarieven

Tarieven
Kleutermusical Blok 1 (tot kerst)
€ 139,-
Kleutermusical Blok 2 (vanaf januari t/m voorstelling)
€ 179,-
Musicalcursus 6 t/m 8 jaar
€ 320,-
Musicalcursus 9 t/m 12 jaar
€ 320,-
Jongeren Musicalgroep
€ 320,-
Betaling is mogelijk in 2 termijnen. Betaling in één keer geeft een korting van € 10,- op het lesgeld. U ontvangt een factuur op het door u aangegeven emailadres op het aanmeldformulier. Met de inschrijving via het formulier - digitaal of op papier - gaat u de verplichting tot betaling aan van 1 seizoen. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.

Jeugd Cultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen wiens ouders te weinig
financiële middelen hebben om cultuurlessen en materialen te betalen. Een aanvraag kan online worden ingediend via: jeugdfondssportencultuur.nl

Docenten

Eigenaresse Kristal Theater

Femke is als hoofddocent de drijvende kracht achter de Musicalschool. Studeerde af in de Algemene Letteren en aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Speelde zelf in diverse muziektheatervoorstellingen en schreef verschillende voorstellingen voor o.a. Het Kleinkunstfestival, Stichting Oorkaan en voor Kristal Theater zelf. Zij is als actrice, regisseur en schrijver verbonden aan het Herman van Veen Arts Center in Soest.

Femke Krist
Eigenaresse

Docent

Jolien studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting jazz/musicaldans.  Ze richtte met vijf spelers en dansers Theatergroep Monotremata op, bewegingstheater en schaduwspel, waar ze als danseres en theatermaker actief is. Naast het geven van lessen door het hele land is ze momenteel ook werkzaam als actrice bij kindertheater de Toverknol en speelt en zingt ze bij het ‘Herman van Veen Arts Center’. Daarnaast treed ze op met haar liedprogramma, waar ze haar eigen tekst en muziek voor schrijft.

Jolien Kistemaker
Docent

Docent

Annerie volgde de dansvakopleiding en de Frank Sanders Academie voor Musical theater. Als danseres, zangeres en actrice is ze betrokken bij het Herman van Veen Arts Center en ze speelt daarnaast bij kindertheater “De Toverknol. Ook was ze te zien in de muziektheatervoorstelling “Ja, dit is revue” over het legendarische duo Snip en Snap. Annerie is theatermaakster en danseres bij theatergroep “Monotremata” en won in 2013 de musical makers beurs van stichting Tekstpierement.

Annerie van Loenen
Docent

Docent

Sandra studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Na haar opleiding was zij te zien in de voorstelling ‘Wim Sonneveld’ in de rol van Joantine Sonneveld. Daarna speelde zij in o.a. ‘Soldaat van Oranje’ (hofdame Tessa) en in ‘Was Getekend; Annie M.G. Schmidt’. Komend seizoen gaat Sandra de theater in als Juf Roos, met de voorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’.

Sandra Jonkman
Docent

Docent

Jeroen studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Hij was na zijn opleiding in Nederland en Duitsland in enkele kleinere voorstellingen te zien. Komend seizoen is hij te zien in Willem Junior, de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling van STENT producties. Ook geeft hij al sinds het tweede jaar van zijn opleiding met veel plezier zang- spel en musicallessen, individueel en in groepsverband en aan kinderen en volwassen.

Jeroen Sigterman
Docent