Regisseur – Docent – Schrijver

Kristal Theater heb ik opgericht kort nadat ik aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater afstudeerde in 2005. Ik was toen al een paar jaar afgestudeerd in de Algemene Letteren en vind het mooi om nieuwe, muzikale verhalen te kunnen schrijven en verzinnen. Het zelf theater kunnen creëren, samen met anderen iets nieuws laten ontstaan, is het leukste wat er is.

In 2011 startte ik met de Musicalschool in Hilversum. Inmiddels doen er ieder jaar bijna 200 leerlingen mee. Sinds 2022 ben ik ook gestart met het lesgeven aan volwassenen. Ik vind dit een enorme verrijkende toevoeging en hoop hier nog lang mee door te kunnen gaan. Het is echt weer samen spelen. En iedere maandagavond kom ik met een grote glimlach thuis.

Om me verder te verdiepen in de mens en maatschappij studeer ik momenteel Toegepaste Filosofie aan de Hogeschool van Utrecht. Ik wil filosofie en theater aan elkaar verbinden en zo met tekst, voorstelling & lied nog meer de maatschappij in. Wat is belangrijk en wat willen we samen creëren? Samen met de 12+ groepen maakte ik zo al hun eigen voorstelling Eekhoorn was hij niet, waarin de zoektocht naar wie je bent of wilt zijn via een muzikale dierenfabel werd verbeeld. Zo kon een filosofisch onderwerp als ‘identiteit’ gemixt worden met theater en muziek.

Tussen 2004 en 2009 speelde ik in diverse muziektheatervoorstellingen. In 2009 won ik de MusicalMakersbeurs van stichting Tekstpierement voor de voorstelling Weerspiegeling om daarna in opdracht van het Kleinkunstfestival de voorstelling Ja, dit is revue te schrijven. Een verhaal over het legendarische duo Snip en Snap. In 2012 volgde het script van De Postbode en de Engel, de kerstvoorstelling van de Doelen in opdracht van Oorkaan. Ik begeleidde acht jaar lang eerste- en tweedejaars studenten aan de Frank Sanders Akademie in het maken van eigen voorstellingen. Van 2014 tot 2021 was ik als regisseur en actrice betrokken bij het Herman van Veen Arts Center dat zich bevindt op het landgoed de Paltz, midden in de bossen van Soest. Hier maakte en speelde ik diverse voorstellingen, zowel voor jeugd als voor volwassenen.

Verder houd ik enorm van lezen en sinds drie jaar ben ik de initiatiefneemster van de filosofische boekenclub hier in Hilversum. Samen met een groep mensen dieper op bepaalde maatschappelijke en menselijke onderwerpen in kunnen gaan, voorbij de waan van de dag én ook met de nodige humor en relativering is een heerlijk tijdverdrijf.

Kijk vooral lekker rond op de site en wie weet zie ik je in het theater, in een van mijn lessen of bij een ander project!