In het weekend van 13, 14 en 15 december 2024  brengen stichting Kristal Theater, stichting GAAF Muziektheater en de Kunstfabriek hun jeugdtheaterproductie Hilversum aan Zee naar theater de Vioolkist in Hilversum. Dat doen zij ter ere van Hilversum 600, het 600-jarig bestaan van Hilversum. Jongeren tussen 12 en 18 jaar maken een voorstelling over de toekomst van Hilversum. Hoe zouden we (willen) wonen, leven, werken in deze stad over 600 jaar? Wat is er veranderd en wat blijft er behouden? Onder leiding van regisseur Femke Krist,  muzikaal leider Matthias ten Houte de Lange en decorontwerper Betsy Pullen gaan de jongeren op zoek naar antwoorden op deze vragen en maken zij een waanzinnige show.

Aanmelding en audities

Wil je, je aanmelden voor actrice/acteur, zanger/zangeres of decorbouwer dan hoef je daar geen auditie voor te doen. Iedereen die mee wil doen is welkom. Tijdens de lessen en workshops maken we kennis met elkaar en verdelen we de rollen en de solo’s.

Voor de band/het orkest is enige ervaring vooraf wel belangrijk. Speel je al een tijdje een instrument of speel je al in een band, fanfare of orkest dan is dat mooi meegenomen. De eerste twee repetities kijken we gezamenlijk of jouw niveau past bij het niveau van de groep.

De repetitieperiode begint in de week van 2 september en eindigt in de week van 9 december. Het repetitieschema staat nog niet 100% vast, maar ter indicatie:

  • Actrice/acteurs en zangers/zangeressen repeteren op maandagavond tussen 18:45 – 19:45 of op donderdagavond 18:30 – 20:30.
  • Band/orkestleden repeteren op dinsdagavond tussen 19.00 – 20.45.
  • Decorbouwers ontwerpen op donderdagavond tussen 19:00 – 20:30.

Op zaterdag 7 december organiseren we een repetitiedag waarop alles samenkomt.

De voorstellingen zijn op 13, 14 en 15 december in theater de Vioolkist in Hilversum.
Vrijdag 13 december is een opbouwdag en generale repetitie. Je bent vanaf 17:00 aanwezig.

Op 14 en 15 december speel je 4  voorstellingen. Je bent dan de gehele dag aanwezig.

De bijdrage voor het project bedraagt 165,- euro. Daarvoor repeteer je veertien keer, een repetitiedag en een generale repetitie en speel je vier voorstellingen . De deelnemersbijdrage maakt het mogelijk dat wij deze productie extra goed kunnen neerzetten. Je draagt o.a. bij aan de betaling van professionals, het huren van repetitieruimtes en zalen, uitvoerrechten en de kosten voor licht en geluid. Het merendeel van de productiekosten wordt betaald uit kaartverkoop, sponsors, vrienden van de stichting en subsidies.